رشد روز افزون جمعیت شهری موجب ظهور و یا گسترش پدیدهها و بیماریهای جدیدی شد. زندگی در این شهرهای بزرگ همیشه با مخاطرات و نگرانیهای فراوانی همراه بوده است. از این رو میتوان استرس را بیماری جوامع شهری دانست. کتاب استرس و راههای مقابله با آن در تلاش است تا مخاطب را هر چه بیشتر با این پدیده دنیای مدرن آشنا کند.
در مقدمه این کتاب به قلم نویسنده جیت جیل میخوانیم:
واژه «استرس»، کلمه جدیدی است. واژهای کلی است که برای توصیف هیجانها و حالتهای مختلفی به کار میرود پیش از این ما میگفتیم که «نگران»، «عصبی»، «گرفته»، «ناراحت» یا «هراسان» هستیم؛ اما امروزه به نحوی روزافزون میگوییم که احساس میکنیم تحت استرس قرار داریم ما واژه استرس را برای اشاره به اینکه چه روز سختی را پشت سر گذشتهایم برخوردی بین ما و رئیسمان پیش آمده است با فرزندمان بحثمان شده است یا آنکه در وسایل حمل و نقل عمومی با وضع بدی مواجه شدهایم به کار میبریم. گسترده بودن استفاده از این کلمه باعث میشود که نتوانیم آن را به خوبی تعریف کنیم یا آنکه در عمل به درستی به آن اشاره کنیم. علاوه بر این استرس بر هرکس به گونه متفاوتی اثر میگذارد. ممکن است یک واقعه بخصوص باعث شود تا فشار خون یک فرد به میزان خطرناکی افزایش یابد، اما هیچ تأثیری بر فردی دیگر نگذارد. بخشی از مشکل تعریف استرس به آمیختگی آن با زندگی ما بر میگردد. ما آنقدر به زندگی کردن با استرس در چهرههای مختلف آن مانند خستگی کار بیش از اندازه تغییر منزل تغییر شغل و اندوه خو کردهایم که ممکن است متوجه نشویم چه تأثیر عمیقی بر زندگی ما میگذارد. استرس هم بر سلامت عاطفی و هم بر سلامت جسمی ما اثر میگذارد.
همچنین در ادامه کتاب استرس و راههای مقابله با آن میخوانیم که استرس الزاما چیز بدی نیست:
این تصور نادرست است که باید از استرس که پدیدهای کاملاً ناخوشایند است، اجتناب کنیم. زیرا چنین نیست. همگی ما در زندگی خود با میزانی از استرس برخورد میکنیم. همچنین استرس باعث ترشح هورمون آدرنالین میشود که ما را برای شرکت در امتحانها آماده شدن برای سررسیدهای زمانی مختلف، یا تغییر منزل آماده میسازد به این ترتیب استرس میتواند نیرویی مثبت و برانگیزاننده باشد که با ارتقاء بخشیدن به سلامت و رضامندی ما به سود ما عمل کند.
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به انتشارات کتاب همراه میباشد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.