زورخانه و فرهنگ آن از قدیم جزئی جدایی ناپذیر از فرهنگ و تاریخ ایرانی بوده است. کتاب تاریخ و فرهنگ زورخانه به همت اسماعیل درکه در تلاش است تا به طور خلاصه این بخش مهم از فرهنگ ایران را به مخاطبان معرفی کند.
در مقدمه این کتاب به قلم نویسنده میخوانیم:
ایران این سرزمین افسانهای همواره به پایمردی دلیرانی توانسته از گزند دشمنان برهد که همه یکصدا بر این باور بودهاند که چو ایران نباشد تن مباد ایران قلمرو خاطره و یادمان آیین پهلوانی و عیاری است پهلوانان و عیارانی که در نیرو راستی را پاس میداشتند و یکسر بیزار بودند. از کژی و کاستی که هر دو همزاد سستیاند. بغض فروخورده کوههای سر به فلک کشیده و دشتهای سرخ و لاله زار ایران زمین یادآور خون پهلوانان و عیارانی است که هرگز از مرگ نهراسیدند و پای برهنه بر جاده ای از شمشیر خصم جنگیدند و مرگ را در این راه سرانجامی نیک پنداشتند.
آشنایی با تاریخ و فرهنگ زورخانه و یا به عبارتی ورزش باستانی زورخانه ای در حقیقت تلاشی است در راستای شناخت و گرامیداشت خاطره این آیین پهلوانی و عیاری در پهنه تاریخ ایران زمین ورزش باستانی را نمی توان بدون توجه به ورزش و آیینهای معنوی تاریخ ایران مطالعه و بررسی کرد چرا که این ورزش با رشتههای آشکار و نهان با ورزش و آیین معنوی هر دوره از تاریخ ایران پیوند داشته است. بنابراین میتوان گفت از ویژگیهای پایدار ورزش باستانی آرمانگرایی اجتماعی آن است که در هر دوره از تاریخ ایران با آیین معنوی آن دوره پیوند داشته است. بدین ترتیب میتوان از پیوند ورزش باستانی با آیین مهر در ایران پیش از اسلام و آیین فتوت در عرفان و تصوف پس از اسلام سخن گفت.
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به انتشارات کتاب همراه میباشد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.