دو جلدی راهنمای صعود به دماوند و آبشارهای ایران از دو کتاب راهنمای صعود به قله دماوند و راهنمای آبشارهای مهم ایران تشکیل شده است. این مجموعه دومین مجموعه انتشارات کتاب همراه در حوزه تربیت بدنی است که به همت آقای علی مقیم به رشته تحریر درآمده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
لینک کتاب راهنمای صعود به قله دماوند
در معرفی کتاب راهنمای صعود به قله دماوند و در معرفی این کوه افسانهای میخوانیم:
دماوند با ارتفاع ۵۶۷۱ متر قلهای منفرد و تنهاست که از یک سو چشم به جنگلهای سبز مازندران دارد و از سویی دیگر نظارهگر کویر بزرگ ایران است. دماوند دارای یخچالها و برفچالهای متعددی است که دور تا دور آن را پوشانده اند. این قله در استان مازندران، بخش آبگرم لاریجان و در جناح شمالی دره رودخانه هراز قرار دارد و از شرق به دره وجاده معروف هراز و از جناح غربی در احاطه دشت ورارو و رودخانه دلیچای و دریاچه سد لار و از سمت جنوب نیز محاط به دره هراز در ناحیه آب اسک و پلور است. دماوند قله ای منفرد است که تنها از طریق یال شمال غربی آن، موسوم به یال سرداغ به سایر ارتفاعات البرز مرکزی متصل می شود و از سایر جهات جغرافیایی کاملاً باز و آزاد است. دهانه آتشفشانی قله کاملاً یخ زده است و تنها از گوشه شمالی آن، در تمام طول سال فوران گاز آتشفشان به صورت بسیار محدود به چشم می خورد. این قله از فواصل بسیار دور قابل رؤیت است. باد در روی قله از جناح جنوب غربی و غرب میوزد و در زمستانها بسیار پر برف است و هوایی طوفانی دارد. در کتابی که پیش رو دارید، پس از آشنایی با قله دماوند و عوارض طبیعی آن به ارائه راههای صعود به این قله می پردازیم.
دیگر اثر دو جلدی راهنمای صعود به دماوند و آبشارهای ایران کتاب راهنمای آبشارهای مهم ایران است. در این کتاب ۵۰ آبشار مهم ایران و مسیرهای دسترسی به آنها به مخاطبان معرفی شده است.
در مقدمه این کتاب میخوانیم:
این کتاب را بر اساس اجرای برنامه های کوهنوردی و در حین صعود یا بازدید و شناسایی کوههای ایران به طور تدریجی و بیشتر در مناطق البرز و برخی دیگر از نقاط ایران به رشته تحریر در آورده ام؛ از این رو مطالب آن عمدتاً متمرکز بر کروکی است که مسیرهای دستیابی به این آبشارها را فراهم می سازد در این کتاب سعی گردیده است تا از توضیحات اضافی در توصیف مناطق کوهستانی خودداری شود و با اضافه نمودن تعمدی اکثریت قریب به اتفاق مسیرهای کوهپیمایی تا رسیدن به هر یک از این آبشارها راهنمای دستیابی مبتدیان شود. لازم به تذکر است که در این مطالب علاوه بر راهنمای دستیابی به اکثریت آبشارها اعم از فصلی و دائم و زمان مناسب جهت بازدید از آنها به معرفی یکی دو آبشار از راه دور و چند سرریز بزرگ و بسیار مشهور آب در ایران نیز پرداخته ام تا از هر حیث مطالب کتاب جامع تر باشد و خوانندگان گرامی بتوانند از انواع آبشارهای ایران دیدار داشته باشند.
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به انتشارات کتاب همراه میباشد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.