قیام امام حسین (ع)

توضیحات تکمیلی

نویسنده

سیدجعفر شهیدی

صفحات

81

علامه سید جعفر شهیدی تاریخ‌پژوه، مترجم، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود. او را می‌توان از معدود کسانی دانست که علاوه بر تحصیل علوم اسلامی در ادبیات و تاریخ نیز به کمال رسیده‌اند. کتاب قیام امام حسین (ع) از علامه سید جعفر شهیدی یکی از آثار شاخص در حوزه عاشورا می‌باشد. علامه شهیدی در ابتدای این کتاب می‌نویسد:

کمتر حادثه تاریخی است که از رنگ تبلیغات سیاسی امویان و عباسیان و یا تعصبات دینی مذاهب مختلف برکنار مانده و حقیقت آن دگرگون نشده باشد. برای دریافت حقیقت تاریخی – هر چند بر اساس مظنه و احتمال هم باشد – خواندن متن تاریخ آن سالها به تنهایی کافی نیست بلکه باید تاریخ را با دیگر شرایط از جمله وضع جغرافیایی اقتصادی و اجتماعی سنجید، چنانکه شیوه علمی تاریخ نویسان امروز هم همین است. درباره تحلیل این حادثه (قیام امام حسین) تا آنجا که ممکن بوده است از کوشش دریغ نکرده ام و رویدادها را یکی با دیگری سنجیده و با دیگر وقایع مقایسه کرده ام.
به هنگام نوشتن مطالب از مآخذ به آنچه نزدیکتر به حادثه بوده است استفاده کرده‌ام چه احتمال دستکاری و تغییر در آن کمتر است مگر یک در کتاب که مطالبی درخور ذکر داشته است. اما هنگام بررسی به نوشته های بعد نیز از قرن پنجم تا عصر حاضر، تا آنجا که میسر بوده مراجعه شده است. برای بررسی وضع سیاسی و اجتماعی اسلام تا پایان عصر خلفا کتابهای بعضی مورخان غربی که در اسلام مطالعه دارند از نظر دور نمانده است. قدیم ترین سند کتبی با زمان حادثه در حدود دو قرن فاصله دارد، اما چاره ای جز استناد به همین مدارک نیست. خداوند بزرگ همه ما را از ارتکاب هرگونه خطا باز دارد.

کتاب پیشرو خلاصه‌ای از این کتاب شاخص است.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “قیام امام حسین (ع)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *